Hvordan finder du det rigtige regntøj? Leave a comment

Vejret i Danmark kan være fantastisk, koldt, varmt og ret ofte, vådt. Og der er ikke noget værre, end at komme udenfor og blive fanget i byge der gør dig gennemblødt. Men heldigvis findes der et kæmpe udvalg af regntøj til at holde dig tør.

Regntøj herre, dame eller børn findes i mange styles, brands og priser. Og det kan gøre det lidt svært at finde det helt rigtige.

Hvordan finder du det rigtige regntøj? Det får du et par tips til her.

Hvilken brug?

Først og fremmest kan du overveje, hvilke situationer regntøjet skal bruges i. Er det outdoor liv, vandtæt overtøj til hverdagen når du skal på arbejde eller skole, sammen med cykel eller andre situationer.

Er pasformen vigtig i forhold til at bevæge dig, hvilket er en vigtig egenskab i regntøj til børn, da de opholder sig meget udendørs både i børnehave som skole.

Er slidstyrke vigtigt, eller er det stilen som du vægter højest?

Åndbar vs slidstyrke?

Regntøj er selvfølgelig vandtæt, så du skal kigge efter ting som åndbarhed og slidstyrke. Regntøj med membram som Gore-Tex har bedre slidstyrke end jakker med coating, men den samme gode åndbarhed.

Regnjakke med coating er mindre slidstærk, men billigere til at opnå god åndbarhed.

Design?

Du finder mange moderne brands, der fremstiller regnjakker med fokus på flot design. Her er Rains regntøj en af de populære brands indenfor regntøj til både voksne og børn. Du får vandtæt, let og klassisk design med det populære mærke.

Friluftlivet?

Hvis du elsker at være udendørs og har et fysisk aktivt liv på alle tidspunkter af året, skal du have regntøj der både giver en god bevægelighed, åndbarhed og slidstyrke. Her vil design være smart at sorterer fra i forhold til det praktiske.

Brug outdoor mærker som Asivik eller Patagonia der designer til vores omskiftelige klima. Deres jakker, bukser og regntøj er designet til slippe varmen væk fra kroppen, når du får pulsen op så kondens undgås. Der er begrænset syninger til bedre holdbarhed, samtidig med at det er mere komfortabel, hvis du f.eks. har oppakning på ryggen. Og begge mærker fremstiller tøj i letvægtsmateriale, der helt klart er en fordel til meget udendørs aktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *