Hvordan du finder den bedste gaming mus? Leave a comment

Hvis du skal finde til dig selv eller som en god gave til gameren, er en mus helt på højde med tastatur, spil, PS4 eller lignede, perfekt til interessen for at spille på computer eller konsol.

Computermusen har udviklet sig en hel del siden den første udgivelse. I dag er alle mus heldigvis laser eller optiske. Helt ligesom de er ergonomisk designet til at mindske risikoen for skader. Mus findes i mange forskellige størrelser, priser og typer, hvilket gør udvalget kæmpe stort.

Hvordan du finder den bedste gaming mus? Er netop, hvad du finder tips til her.

Laser eller optisk mus?

En lasermus er dybest set også optisk. Forskellen er dog, at lasermusen kan være utrolig præcis, da den kan måle forskelle mellem bord og måtte – eller efterladenskaberne på måtten, som jo kommer især ved teenagedrenge. Og i forhold til gaming kan lasermusen næste være for præcis, da den optiske mus ikke reagerer helt så præcis.

Kablet eller trådløs?

Den kablet mus er den ”gammeldags” type, hvor de trådløse mus giver den kæmpe fordel, at du slipper for irriterende kabler. Men når vi snakker gaming, hvor præcision er nødvendigt i mange spil, vil de fleste trådløse mus give et delay i signalet. Og ganske vist er det næsten ikke synligt, men når du gamer vil du hurtigt opdage det.

Der findes nye trådløse gamermus som Razer Mamba stort set uden delay i forhold til en USB mus.

En anden ulempe ved trådløse mus er vægten, da batterier også vejer lidt. Og når man gamer, optimerer man også til perfektion. Helt ligesom batterier kan død under spillet.

Vælg højre eller venstrehåndet mus?

Hvis du er venstrehåndet, så kender du til problemet med at finde en ordentlig mus der er fremstillet netop til venstrehånd. Og kort fortalt, så findes der ingen. Derimod kan du købe modeller som Steelseries 310 der er designet til at virke til både højre og venstrehåndede gamere.

Skal du finde en mus til dig selv eller måske en venstrehåndet dreng, så gå efter modeller der velegnet til både højre og venstre frem for mus til højrehåndede.

Greb?

Der findes 2 typer til at holde på musen. Claw grip kræver en lille let mus, da den næsten løftes over musemåtten ved at holde med fingerspidserne. Palm grip er den anden type greb, hvor du hviler håndled og skubber musen rundt. Den sidste type kræver en lidt større type mus.

DPI/CPI

DPI(dots per inch) indikerer følsomheden i musen. CPI(counts per inch) er det samme, men der bruges alligevel to forskellige betegnelser. Jo højere DPI musen har, jo bedre ergonomi da du ikke skal flytte musen så meget i forhold til længden på skærmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *